×

Lisää suoritus

Et ole jäsenenä missään tiimissä.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti.
×

Lisää vireyttä taukoliikunnalla

Tilanneviesti

Tramppitärpeillä on tarkoitus tauottaa istuminen, lisätä liikettä ja nauttia yhteisestä tekemisestä. Tavoitteena on, että osallistumisen jälkeen olo on virkeämpi, vetreämpi ja iloisempi. Tärpit eivät vaadi erityisiä valmisteluja, tilavarauksia tai edes koko tiimin läsnäoloa. Ja jos liikkumaan saa kaapattua isommankin joukon, niin aina parempi.

Seuraavana Tramppitärppinä on vuorossa taukojumppa flashmob. Kutsu tiimi kasaan WhatsApp-ryhmällä, heittäydy jumppaohjaajaksi aulassa tai laita kovaääninen raikaamaan liikuttavia vinkkejä. Muista raportoida toteutuksenne Facebookin Tramppaajat-ryhmässä kuvan ja pienen tarinan kera. Eniten tykkäyksiä päivitykseensä kerännyt tiimi yllätetään SAKU ry:n toimesta Terveyscombolla, jolla tiiminne pääsee aloittamaan seuraavan energisen viikon.

Tärpin toteuttaminen, julkistaminen ja siitä tykkääminen tehdään kaikki kahden viikon aikana! Maanantaina 8.10. kello 12.00 katsotaan, mikä tiimi on Terveyscombonsa ansainnut.

Kampuslenkin voitti Keep Kekoing

Ensimmäisenä Tramppitärppinä oli Kampuslenkki, josta Terveyscombon itselleen nappasi Keudan tiimi Keep Kekoing. Rentosarjassa tramppaavassa tiimissä ovat mukana Veli Perkkiö, Eeva Tervala, Kari Aakala, Johanna Väisälä, Mia Kilpinen, Maarit Halinen, Tarja Liimatainen ja Tiina Kopra.

-Rentosarja valikoitui meille, kun minulla on kantapohjassa rasitusvamma. Nyt ei uskaltanut lähteä Kilpasarjaan. Viime vuonna olimme Kilpasarjassa, ja silloin tavoitteena oli olla paras keudalainen joukkue. Sitten kun Kilpa- tai Kuntosarjaankin lähtee, niin kisa tulee heti ainakin itseä vastaan, kertoo Tiina Kopra.

Keep Kekoing -tiimillä on kampanjassa selkeät tavoitteet: hymynaama on joukkueena saavutettava joka viikolta. Liikkuvaisille tiimiläisille asetettiinkin ehto, että liikunnat täytyy myös jaksaa merkitä.  Tavoitteesta ei ole kampanjan aikana lipsuttu.

-Hymynaamat ovat tulleet kaikille niin hyvin, että ei ole tarvinnut joukkoja patistella. Koko tiimi on samasta yksiköstä, mutta silti nähdään toisiamme aika vähän. Kampanja on yhdistävä tekijä, kun tiimiläisten kanssa tulee oltua sen myötä yhteyksissä.

Haasteeseen haetaan kaikki mukaan

Tramppitärpit kuuluvat myös tiimin ohjelmaan tai oikeastaan koko oppilaitoksen väen ohjelmaan. Tiina Kopra kertoo, että Keskikadulla osallistumaan haetaan koko henkilöstö ja opiskelijat. Ensimmäinen haaste toteutettiin kahteen kertaan, kun ennen varsinaista kampuslenkkiä tehtiin myös harjoituslenkki.

-Kampuslenkille lähdettäessä opiskelijat kävivät koputtamassa luokat läpi ja hakemassa väen mukaan. Kaikki myös saatiin lenkille mukaan. Opettajilta tuli palautetta, että useamminkin pitäisi käydä kävelylenkki tekemässä. Kun opettaja lähtee ryhmän kanssa liikkeelle, niin alle kymmenessä minuutissa ollaan luokassa takaisin.

Taukoliikunnan Tramppitärppi toteutetaan oppilaitoksessa Hyvinvointivirtaa-viikolla. Myös Rappusralli tulee mukaan ohjelmaan.

-Taukojumppa on hankalampi luokassa toteuttaa, välillä huomaa, että lopussa sitä on vaan itse yksin tekemässä. Lenkki toimii hyvin. Portaita tulee myös opetusryhmien kanssa rampattua paljon, kun luokkatila on neljännessä kerroksessa, Tiina Kopra kertoo.