×

Lisää suoritus

Et ole jäsenenä missään tiimissä.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti.
×

Tramppaus tuo arkeen boostia

Tilanneviesti

Rennon kilvan kunnon tramppaajat ovat ahertaneet liikuntaminuutteja kasaan nyt viiden viikon ajan. Rentosarjassa kaikkina viikkoina terveysliikunnan suosituksen mukaisen liikuntamäärän on suorittanut kuusi tiimiä. Kuntosarjassa ensimmäistä sijaa pitää hallussaan Hyrian tiimi Sypäkät. Kilpasarjassa kärjessä on Sedun Vauhtia Valmassa.

Tramppaajat tavoittelevat liikuntakampanjan aikana vähintään terveysliikunnan suosituksen mukaista liikuntamäärää: 2 tuntia ja 30 minuuttia reipasta kestävyysliikuntaa sekä lihas- ja liikehallintaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Näillä liikuntamäärillä kertyvät osallistujille hymynaamat, jotka kertovat tavoitteen saavuttamisesta. 

Rentosarjassa kaikki tarjolla olevat viisi viikkotavoitetta on saavuttanut kuusi tiimiä: Hyvä yritys (Esedu), Keep Kekoing Keuda, Sipoon Sudet (Keuda), SOTE A DEAM TEAM (Hyria), Unit 49’ers (Kpedu) ja Yhteiset Naiset (Sedu).

Sypäkät on Kuntosarjan kärjessä

Kuntosarjassa viikoittaisen tavoitteen lisäksi omaa liikkumista kiritetään kisalla, jossa mukana ovat niin päivittäiset askeleet kuin arki- ja hyötyliikuntakin. Kolme kärkitiimiä Kuntosarjassa ovat Sypäkät Hyriasta, Iloiset tallaajat Kpedusta ja Kunnon Pinkit Ladyt Omniasta. Kärkitilalla olevasta Sypäkästä löytyy niin aiemmin kampanjaan osallistuneita kuin ihan uusia kisaajiakin. Tiimissä liikuntaansa seuraavat Anne Hujo, Lilja Holster, Päivi Törmä, Kari Hämäläinen ja Elina Hämäläinen.

-Meitä on neljä ravintola-catering-alan naisopettajaa ja yksi mies viestinnän puolelta. Tiimi lähti muodostumaan vanhasta kööristä ja uusia vahvuuksiakin saatiin mukaan. Valitsimme Kuntosarjan, kun Kilpasarjaan hyväksytään liikunta vain vapaa-ajalta. Osa meistä on niin kunnianhimoisia, että Kilpasarjassa liikkuminen olisi käynyt liian raskaaksi, kun kärkikahinoissa halutaan olla mukana, kuvaa tiiminsä valintoja Elina Hämäläinen.

Sypäköistä osa liikkuu jatkuvasti paljon arjessaan, osa taas hakee kampanjasta liikkumiseensa lisävirtaa. Tiimin tavoitteet toimivat kannustimina kaikille.

-Itse haen kampanjasta boostia oman kunnon nostoon. Kampanja kannustaa liikkumaan selkeästi enemmän. Kun yksi viikko oli meillä vähän huonompi, niin porukalla kannustettiin toisiamme laittamaan lisää pökköä pesään.

-Kampanjan jälkeen näkyy, että kunto on parempi. Kampanjan jälkeen jää raittiin ilman kaipuu ja tulee käytyä lenkillä. Kampanjoilla on ollut pitempiaikaistakin vaikutusta, joka on kantanut jouluun asti, kertoo aiemmista kokemuksista Hämäläinen.

Kilpasarjan kärjessä tramppaa Sedun Vauhtia Valmassa, toisena on Kauniit&Rohkeat Stadin ammattiopistosta ja kolmantena JEDUn Team Sprint.

Tramppitärpit jatkuvat

Kampanjalla voi liikuttaa myös muita! Muista hyödyntää Tramppitärppejä, joihin osallistumaan kannattaa kaapata myös opiskelijoita ja henkilöstöä. Viimeisenä tärppinä on vuorossa Rappusralli, jonka voi toteuttaa oppilaitoksen kerrosten välillä tai etsiä ulkoa portaat, joissa tulee samalla suoritettua myös happihyppely.

Rappusrallissa nousee syke, energia kuluu tehokkaasti ja samalla annetaan istumalihaksille töitä. Toteuta tärppi 8.10-21.10. välisellä ajalla, julkaise tarinanne Facebookin Tramppaajat-ryhmässä ja eniten tykkäyksiä saaneen tarinan toteuttanut tiimi palkitaan Terveyscombolla. Tärpin voittaja julkistetaan maanantaina 22.10.

Keudan Keep Kekoing -tiimi voitti toisenkin Tramppitärpin. Terveellisiä herkkuja on lähdössä jälleen palkinnoksi Keudan toimipisteelle Keskikadulle!