×

Lisää suoritus

Et ole jäsenenä missään tiimissä.

×

Ota yhteyttä ylläpitoon

Kirjoita tähän viestisi. Mikäli lähetät tukipyyntöä tai vikailmoitusta, muista AINA liittää mukaan tarkka www-osoite sivusta, jota asia koskee ja kuvaile tilanne mahdollisimman yksityiskohtaisesti.
×

Säännöt & ohjeet

Tilanneviesti

Säännöt

1. Kampanjaan voi osallistua SAKU ry:n jäsenyhteisöjen henkilöstö.  

2. Kampanjaan osallistutaan tiimeinä, joissa pitää olla vähintään neljä osallistujaa. Tiimien maksimikokoa ei ole määritelty. Kukin osallistuja voi olla jäsenenä vain yhdessä tiimissä.  

3. Tiimi kootaan oman koulutuksen järjestäjän sisältä. Tiimissä voi olla osallistujia saman koulutuksen järjestäjän eri oppilaitoksista. Tiimien määrää ei ole rajoitettu.  

4. Osallistuja voi seurata ja tallentaa päivittäistä liikkumistaan Rentosarjassa, Kuntosarjassa tai Kilpasarjassa. Kampanjassa huomioidaan sekä kestävyysliikunta että lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävä liikunta.   

Rentosarjassa tiimin jäsenet tavoittelevat UKK-instituutin terveysliikunnan suosituksen mukaista liikuntamäärää: reipasta kestävyysliikuntaa vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia viikossa sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa parantavaa liikuntaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Minimissään tavoitteen voi kerätä kymmenen minuutin suorituksista. Myös hyötyliikunta lasketaan mukaan Rentosarjan suorituksiin.  

Rentosarjassa terveysliikunnan suosituksen mukaista kestävyysliikuntaa voi kerätä myös askeleina. Tällöin tavoitteena on 8 000 askelta päivässä. Rentosarjassa vaikuttaa siis koko arkinen aktiivisuus.  Rentosarjassa tiimin viikoittainen tavoite täyttyy, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimin jäsenistä pääsee tavoitteeseen.  

Kuntosarjassa tiimejä verrataan toisiinsa tiimiläisten liikkumiseen käyttämän ajan keskiarvon perusteella. Kuntosarjassa liikuntaa voi kerätä joko minuutteina tai askeleina. Suoritukset voi kerätä minimissään kymmenen minuutin suorituksina. Myös hyötyliikunta huomioidaan Kuntosarjan tuloslistauksissa.  

Kilpasarjassa tiimejä verrataan toisiinsa tiimiläisten liikkumiseen käyttämän ajan keskiarvon perusteella. Suoritukset kerätään vain vapaa-ajalla ja minimissään voi merkitä kymmenen minuutin suorituksen. Hyötyliikuntaa ei huomioida Kilpasarjan tuloslistauksissa. Kilpasarjassa ei myöskään voi merkitä askeleita vaan ainoastaan liikuntaminuutteja.  

5. Kampanja-aika on 3.9.-28.10.2018. Kampanjan suoritukset merkitään www.liikkeelle.net-sivuston liikuntapäiväkirjaan, johon suorituksia voi merkitä enintään kahdeksalta viimeiseltä päivältä. Kampanjaan ei kuitenkaan voi merkitä suorituksia enää kampanja-ajan päättymisen jälkeen.  

Kampanjasivusto avautuu maanantaina 3.9.2018 klo 8.00.Tuloksiin huomioidaan suoritukset, jotka on kirjattu sunnuntaihin 28.10.2018 klo 23.59 mennessä.   

6. Kampanja kestää kahdeksan viikkoa. Rentosarjassa viikkotavoitteen vähintään seitsemänä viikkona saavuttaneiden tiimien kesken arvotaan mukavia palkintoja.  Kunto- ja Kilpasarjassa palkitaan kolme tiimiä, joilla liikutun ajan keskiarvo on suurin.

Ohjeet

1. Käyttäjätilin luominen

Voit luoda oman henkilökohtaisen käyttäjätilisi osoitteessa http://liikkeelle.net/user/register . Kirjautuminen onnistuu tämän jälkeen sivuston yläpalkin käyttäjävalikosta tai menemällä suoraan osoitteeseen http://liikkeelle.net/user/login . Muistathat myös täydentää käyttäjäprofiilisi tiedot heti kirjautumisen jälkeen.

2. Tiimiin liittyminen tai uuden tiimin luominen

Voit luoda uuden tiimin tiimisivun yläosan painikkeilla. Tiimin sarjan vaihtaminen ei ole mahdollista tiimin luomisen jälkeen.

Tiimiin liittyminen tapahtuu selaamalla tiimisivun listausta oikean tiimin kohdalle ja klikkaamalla tiimin nimeä (linkki). Tiimisivun auettua voit hakea tiimin jäsenyyttä oikean sivupalkin "Hae ryhmän jäsenyyttä"-linkin kautta.

3. Liikuntasuoritusten tallentaminen

Voit tallentaa liikuntasuorituksia kampanja-ajan alettua sivuston yläpalkin "Lisää suoritus"-linkin kautta tai menemällä erilliselle tallennussivulle osoitteessa http://liikkeelle.net/lisaa-suoritus . Liikuntasuoritusten tallennussivulla on sisältönä ainoastaan itse liikuntasuoritusten tallennuslomake eli mikäli sinulla on ongelmia mobiililaitteiden kanssa, liikuntasuoritusten lisäämistä tuota kautta kannattaa testata.

Salasanan uusiminen

Voit uusia salasanasi sivuston yläpalkin käyttäjävalikosta tai menemällä suoraan osoitteeseen http://liikkeelle.net/user/password .

HUOM! Järjestelmä ei lähetä uutta salasanaa, vaan kertakäyttöisen sisäänkirjautumislinkin. Muista vaihtaa salasanasi heti linkin klikkaamisen jälkeen, esim. sivuston selailun jälkeen vaihto ei enää onnistu ilman uuden sisäänkirjautumislinkin tilaamista.

Tiimin jäseneksi hyväksyminen

Tiimien jäsenyyttä hakeneet käyttäjät eivät tule automaattisesti hyväksytyiksi tiimeihin vaan tiimin ylläpitäjän pitää hyväksyä käyttäjät tiimin jäseniksi.

Tiimin ylläpitäjä näkee listauksen tiiminsä jäsenistä (sekä aktiivisista että hyväksyntää odottavista) menemällä oman tiimisivunsa Ryhmä-välilehdelle ja klikkaamalla Käyttäjät-linkkiä. Mikäli listassa näkyy käyttäjien tilana "Odottaa", ei käyttäjää ole vielä hyväksytty tiimin jäseneksi.

Tiimin jäseneksi hyväksyminen onnistuu klikkaamalla käyttäjän rivillä näkyvää muokkaa-linkkiä, valitsemalla pudotusvalikosta tilaksi "Toiminnassa" ja tämän jälkeen tallentamalla muutokset sivun alalaidan painikkeella. Vastaavasti, mikäli käyttäjälistauksessa näkyy henkilöitä, jotka eivät kuulu tiimiin, voi heidät poistaa poista-linkkiä klikkaamalla.

Usein kysyttyä

Montako jäsentä tiimissä voi olla?  

Tiimin minimikoko on neljä henkilöä, mutta maksimikokoa ei ole määritelty. Voit kerätä tiimiisi siis esimerkiksi kaikki saman alan opettajat, koko hallinnon väen, ravintolapalvelujen porukan tai mikä nyt onkaan teille luonteva tapa muodostaa joukkue.  

Kunto- ja Kilpasarjassa tiimien tuloksia verrataan keskiarvoina eli isot ja pienet tiimit ovat vertailukelpoisia.  Rentosarjassa viikkotavoitteeseen pääsee, kun kaksi kolmasosaa tiimin osallistujista saavuttaa terveysliikunnan suosituksen.  

Olemmeko mukana Rento-, Kunto- vai Kilpasarjassa?  

Tiimit valitsevat itse, liikkuvatko Rento-, Kunto- vai Kilpasarjassa. Valinta tehdään tiimiä perustettaessa, eikä valintaa voi myöhemmin enää muuttaa.  

Mikä ero Rento-, Kunto- ja Kilpasarjoilla on?  

Haluatko varmistaa, että liikut vähintään terveysliikunnan tavoitteen mukaisesti? Valitse Rentosarja, jossa kerättyä liikuntaa seurataan tavoitteen saavuttamiseen kannustaen. Luuletko, että pieni kisa saisi sinut lisäämään liikunta-aktiivisuuttasi? Valitse Kuntosarja, jossa voit kerätä minuutteja tai askeleita ja hyötyliikunta on seurannassa mukana. Onko sinulla tosi kilpailumieltä ja olet heti startista valmis kovaan kisaan? Valitse Kilpasarja, jossa liikuntaminuutit kerätään eri liikuntalajeista vain vapaa-ajalla ja mitä enemmän sen parempi!  

Rentosarjassa tavoitteena on terveysliikunnan suositus. Sen mukaisesti reipasta kestävyysliikuntaa tulisi harrastaa vähintään 2,5 tuntia viikossa ja lisäksi lihaskuntoharjoittelua kaksi kertaa viikossa.   

Kestävyysliikuntaa voi kerryttää joko aikana (kertasuoritus vähintään 10 minuuttia) tai askeleina. Askeleina kestävyysliikunnan tavoite kampanjassa täyttyy, kun kerryttää vähintään 8 000 askelta päivässä. Askeleet kertyvät liikkumisesta koko päivän aikana.  

Kestävyysliikunnan lisäksi tavoitteena on kehittää lihaskuntoa ja liikehallintaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Yhden suorituksen keston tulee olla vähintään 10 minuuttia.   

Rentosarjassa askeleita ja minuutteja voi kerätä myös hyötyliikunnasta. Tässä sarjassa kaikki arkiaktiivisuus on siis valttia.  

Kuntosarjassa on hyvä lähteä lisäämään arkiaktiivisuuttaan pienen kisailun merkeissä.   

Suorituksia voi kerätä sekä minuutteina että askeleina. Myös hyötyliikunta huomioidaan tilastoihin mukaan. Suorituksen tulee kestää vähintään kymmenen minuuttia kerrallaan.   

Suosittelemme myös kuntosarjalaisille monipuolista terveysliikuntasuosituksen mukaista lajivalikoimaa. Omien liikuntatottumusten seuraamisen tukena myös kuntosarjalaiset saavat hymynaaman silloin, kun terveysliikunnan suositus täyttyy.   

Kilpasarjassa jokainen tiimin osallistujan liikkuma minuutti vie tiimiä kohti kisan kärkisijoja. Huomaathan kuitenkin, että hyötyliikunta ei kerrytä kilpasarjalaisten liikuntasaldoja, vaan kilpasarjassa seurataan vapaa-ajan liikunnan harrastamista. Tämä linjaus on tehty osallistujien palautteiden perusteella.  

Toteutettu liikunta merkitään Kilpasarjassa minuutteina (ei askeleina) ja suorituksen tulee kestää vähintään kymmenen minuuttia kerrallaan.   

Suosittelemme myös kilpasarjalaisille monipuolista terveysliikuntasuosituksen mukaista lajivalikoimaa. Omien liikuntatottumusten seuraamisen tukena myös kilpasarjalaiset saavat hymynaaman silloin, kun terveysliikunnan tavoite täyttyy.  

Voiko työpäivän aikana kertyä liikuntaminuutteja?  

Rentosarjassa liikuntaa kertyy kaikesta arkiaktiivisuudesta. Rentosarjassa voi kerätä askeleita, joissa huomioidaan myös työpäivän aikana kertyneet askeleet.  

Kuntosarjassa liikuntaa kertyy myös kaikesta arkiaktiivisuudesta. Kuntosarjassa voi kerätä askeleita, joissa huomioidaan myös työpäivän aikana kertyneet askeleet.   

Kilpasarjassa liikuntaminuutit kerätään vapaa-ajalla.  

Miten Rentosarjassa saavuttaa tiimille hymynaaman?  

Tiimin viikkotavoite täyttyy, jos vähintään kaksi kolmasosaa tiimin jäsenistä saavuttaa oman viikkotavoitteensa.   

Esimerkiksi 8 hengen tiimissä 66,6 % olisi 5,3 henkilöä. Kun tavoite on ”vähintään kaksi kolmasosaa” vaaditaan hymynaama siis kuudelta henkilöltä. Vastaavasti esimerkiksi 20 hengen tiimissä tavoitteen pitää saavuttaa vähintään 14 tiimin jäsenistä.  

Olen Kilpasarjassa, miksi hyötyliikunta ei näy suorituksissani?  

Osallistujapalautteissa on toivottu, että Kilpasarja olisi nimensä mukaisesti selvä kilpasarja, jossa seurataan eri lajeista ja vain vapaa-ajalla kertyviä minuutteja. Näin ollen hyötyliikunta ei kerrytä Kilpasarjan tiimien suorituksia. Hyötyliikuntaa voi merkitä omaan liikuntapäiväkirjaan, mutta se ei näy tuloslistoissa.  

Hyötyliikunta pääsee näkyville Rento- ja Kuntosarjoissa, joissa huomioidaan kaikki arkiaktiivisuus.   

Mihin lajien jakaminen kestävyysliikuntaan ja lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävään liikuntaan perustuu?   

Kampanjassa tavoitellaan monipuolisen terveysliikunnan tavoitetta. Monipuolisuuden varmistamista helpottaa liikuntalajien jako kestävyysliikuntaan sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävään liikuntaan.  

Lajien jako ei ole mustavalkoista, joten kompromissejakin on jouduttu tekemään. Liikuntalajit on luokiteltu sen otsikon alle, mitä ne ensisijaisesti edustavat, vaikka luonnollisesti moni liikuntalaji kehittää jossain määrin sekä kestävyyskuntoa että lihaskuntoa tai liikehallintaa. Lajien jaossa on saatu apua UKK-instituutin liikuntatieteen asiantuntijoilta.  

Yksi tiimiläinen sairastui, voimmeko enää saavuttaa viikko/kampanjatavoitetta?  

Kyllä, sillä tiimi voi Rentosarjassa päästä viikoittaiseen tavoitteeseen, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimin osallistujista saavuttaa viikoittaisen terveysliikunnan suosituksen mukaisen liikuntamäärän. Ja koko kampanjan aikana tavoitteena on saada hymynaama vähintään seitsemänä kampanjaviikkona kahdeksasta. Tilastolliset poissaolot ja sairastumiset on siis huomioitu tavoitteissa.  

Kunto- ja Kilpasarjassa hetkellisesti pienentynyt tiimi tietää tietysti lisäliikuntaa muille tiimiläisille, mikäli tiimi haluaa olla kärkikahinoissa mukana.   

Vaikka tiimin vauhti ei etenisi toivotulla tavalla, niin oman liikunnan tai suoritusten merkkaamisen ei kannata missään vaiheessa antaa hiipua, sillä palkintoja arvotaan myös kaikkien aktiivisten osallistujien kesken!  

Milloin liikuntaminuutit tulee merkitä?  

Paras tapa on käydä merkkaamassa liikuntaminuutit päivittäin. Aina minuuttien merkitseminen päivittäin ei kuitenkaan onnistu tai muistu mieleen, joten liikuntapäiväkirjaan pääsee merkitsemään liikuntaminuutteja enintään kahdeksalta edelliseltä päivältä. Esimerkiksi tämän viikon keskiviikkona pääsee merkitsemään vielä viime viikon keskiviikon suoritukset.  

Kuntosarjassa ja etenkin Kilpasarjassa suosittelemme kuitenkin minuuttien päivittäistä merkintää, jotta tulosseurannassa oltaisiin mahdollisimman hyvin reaaliajassa. Jos tykkäät seurata, millä sijoilla muut tiimit liikkuvat ja paljonko liikuntaa muille kertyy, niin samoin haluavat tehdä osallistujat myös muissa tiimeissä!  

Liikuntaminuuttien kerääminen ja merkitseminen käynnistyvät 3. syyskuuta. Huomaathan, että viimeiset merkinnät tulee tehdä 28. lokakuuta kello 23.59 mennessä. Tämän jälkeen järjestelmä sulkeutuu tulosten laskemista varten.  

Täytyykö haasteisiin osallistua?  

Haasteiden tavoitteena on tuoda kampanjaan lisää iloa ja pilkettä silmäkulmiin, saada tiimiläiset innostumaan yhdessä liikkumisesta ja houkutella opiskelijoita ja muutakin henkilöstöä omasta työyhteisöstä liikkeelle.   

Haasteisiin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta toteutettuina ne tuovat varmasti oman mausteensa kampanjaan. Haasteiden pisteraportointi tehdään omalla lomakkeella ja tunnelmia toivomme jaettavan kuvin ja sanoin SAKU ry:n Facebook-sivuilla sekä Instagramissa. Jaettu ilo on vähintään kaksinkertainen ilo!  

Mitä kampanjaan osallistumiseen tarvitaan?  

Kello tai askelmittari, tiimi ja hyvä tahtotila!